27 December

Den där lista saken orkar jag inte bry mig speciellt mycket om känner jag.
Det var ett tag sen jag skrev, de har hunnit hända massor med saker.
Jag har hunnit få körkort, det har varit jul och en massa mer.
Men skönt att julen är över iaf, Det kändes inte som jul på rikt när jag jobbade julafton och juldagen. Men det är lite större pengar iaf. I Julklapp fick jag lite allt möjligt, sånt där behövligt men ändå inte så märkvärdigt! :b Men av Axel fick jag både behövliga och märkvärdiga saker, en jätte fin ring med en jätte fin inristad text på. Enligt min smak så var den värd tårar :b Nåväl jag är lika tacksam för allt jag fick och fick ge. Nu väntar vi bara på nyår! :)

Idag har jag annars vart och hämtat mitt körkort. Så sjuuukt fruktansvärd bild, jag höll på avlida. Och den ska man behöva visa åt folk. Hoppas det inte blir allt för ofta. Det var ju från när jag var i Luleå och skrev teori prov, Då skulle man ju fota sig där och jag fattade inte riktigt varför!? Tänkte mer att det var för att testa hur körkortet skulle kunna se ut. Jag sa att jag tagit egna foton redan, men nejnej, dom bara streta emot. Nåja, när jag kuggade där då, så vare både lättnad och olättnad :D Jag tänkte mer på bilden då, jag såg seriöst drågad, tillplattad och utdragen ut på den. Men jag tänkte yes, nu slipper jag den bilden iaf. icket, dom skickade den så fort jag klarat teorin. Jag tror nog jag ska skicka efter såndär papper från vägverket så jag får ett helt nytt körkort. Visst kan man tycka att det är lite löjligt, men dom där fotona som jag skulle ha fotade jag hos en riktig fotograf. och det kostade penkii!! Haha, ja så intressant var det. Annars har jag bara städat lite i lägenheten, tvättat kläder och ätit good mat! :b hejhej


"this ring is round and has no end
and so is my love for you."

Dag 16 - Min första kyss.

Om man ränkar bort från dagis och där i kring och även sanning eller konka, så skedde min första kyss (som jag kommer ihåg) i Finland faktiskt. Det var en kille där som jag vad tillsammans med. Jag var kanske 12-13 år kanske till och med 14!? Hur som helst så tyckte jag att han var svin snygg först och allt det där. Men när han började pussa på mig så mådde jag inte speciellt bra! Jag vet inte vad det berodde på, men jag störde mig bara på honom. Sen efter den kyssen så ville jag inte åka moppe med han tillbaka, jag ville hellre åka på pakethållaren bakom min kompis. Men hon tvingade mig att åka bakom han, hon tyckte vi var så gulliga tillsammans, så jag gjorde det. Alltid då och då skulle han vända huvudet bak och pussas, medans han körde. haha, jag minns hur jag bara ville smäcka till han i bakhuvvet. När han väl skulle lämna av mig hos min moster, så stod han där och "kysste" mig i typ en halvtimma. Jag började flera gånger gå iväg, sådär sakta samtidigt som jag höll i hans hand, men han drog tillbaka mig och bara fortsatte, haha, jag var så sjukt less! Det är väl kanske inte direkt så man ska känna när man kysser sin pojkvän ;D Hoppas inte han läser min blogg, vilket jag knappast skulle tro. Men hur som helst så vare ju ett X antal år sen, så det är ju inte så att jag ogillar han för det eller så. Det är bara ett komiskt minne liksom :D Han har säkert hittat en tjej som gillar att kyssas med han! vad elak jag är;b Jag har ju inte nämnt några namn åtminstone :D

16 December

Jag sitter och klämmer i mig makaroner & Köttfärssås med lite multivitamin juice. Svin gott. Jag har försökt att somna i flera timmar nu, men det går bara inte. Jag ska jobba min första natt, inatt. Det känns lite spännande, men kan tänka mig att jag kommer vara sjuukt trött. Men det är bara att fibbla bort känslan på något sätt. Yes, mer har jag inte att komma med. Hejhej

15 December

Sitter och kollar nå konstig film, hänger inte med riktigt.
Jag måste föra Axels bil till garaget kom jag på, annars lär jag väl glömma det. 
Jajaaja, heejs

Dag 15 - Mina drömmar

Jag vill bli riik. Just nu är till och med dammråttorna här på golvet rikare än mig. Näe, för övrigt så drömmer jag om att jag ska ha ett stort och fint hus, värsta lyx huset. Och en svin snygg bil också. Haha. Nä inte vet jag riktigt vad mina drömmar är. Dom är stora, men dom behöver inte uppfyllas! :)

14 december

Sitter i bajala skola och det suger seriöst pung. Det finns inget värre än att sitta här i flera timmar enbart för att vänta på bussen. Nu har jag iaf fått mitt efterlängtade körkort, så då ska jag försöka lura till mig en bil så ofta som möjligt!:) tror nog jag ska springa och snacka med rektorn, skulle ju gjort det igår men då försov jag mig minsann. Hejdå

Dag 13 - Den här veckan

Har jag inte skrivit blogg nästan alls. Så jag har missat den där kalender skiten. Men kan ju ta allt lite kortfattat här. Först den här veckan - Jag har inte gjort mycket alls. Jag har typ suttit hemma, Pluggat körkort osv. Jag kommer inte ihåg om jag gjort nå speciellt, så jag har förmodligen inte gjort nå speciellt.

Dag 09 – Min tro
Jag vet faktiskt inte hur jag ska vidga detta!? Men jag vill åtminstone tro på ett liv efter döden. Att tro är ju inte att veta, så jag har faktiskt funderat en heel del på vad som egentligen kommer att hända, hur världen kom till och varför människor ser ut på ett sätt och varför djur ser ut på ett annat sätt. haha, börjar man tänka så, så finns det typ ingen ända på allt. Men jag tror faktiskt att varenda människa funderar på det nångång. Även fast man försöker undvika att tänka på det. Jag tror även att alla försöker att tro på nånting, eftersom jag tror att alla slängt en tanke på det. En som säger att han/hon inte tror på någonting, försöker helt enkelt undvika att det faktiskt är något övernaturligt som skett när allt blivit som det är. Jag tycker att man ska våga stå för vad man tror på. En tro är en trygghet. Eftersom ingen veet hur allt kom till, så kan man ju helt enkelt bara tro. Haha Aa, så tror jag.

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Vad jag hade på mig just den 10:e kommer jag inte ihåg!? Meen idag har jag på mig, inte allt nå speciellt. Mjukisbyxor och en viit tröja.

Dag 11 – Mina syskon
Jag har 10 syskon. 
Andreas är född år 1983, vad är man då? Jaa, han är väl 28 typ :b Han har blondt hår, blåa ögon. Han har Fru, Carina heter hon. och så har han 3 helt underbara barn, Enny, Elwa och Eli :) Dom bor här i korpis.
Simon är född 1985, alltså ungefär 26 år. Han har brunt hår, bruna ögon. Hans fru heter Johanna och tillsammans har dom 4 små pojkar som också är alldeles underbara. Joar, Wilmer, liam och Noel är deras namn. Dom bor också här i korpis :)
Joel är född 1987, 24 år.  Han har brunt hår, bruna ögon. Han har nyligen gift sig med Carina, Dom har en katt som är helvit och döv. Albin heter han :b  I luleå bor dom dårå :)
Markus är född 1989, 22 år. Han har brunt hår, bruna ögon. Han har ingen fru än, men en flickvän som han är förlovad med, Martina heter hon. Han Jobbar i Kiruna och ska bosätta sig där snart! :)
Minna är född 1993, 18 fyller hon snart. Hon har bruunt håår och bruna ögon. Som dom flesta andra. Hon har en pojkvän som heter Alexander. Hon går skola i pajala och bor i körbis. :)
William är född 1995, han är blond och har blåa ögon. Han går 9:an i korpis. Spänner sig gör han också.
Filip är född 1996, blond och blåa ögon. Han går 8:an i korpis. Extremt aktiv kan man säga att han är:b
Fanny är född år 2000, hon han mellan blont hår, ett blått och ett brunt öga. Hon går i 4:an, i korpis skola. Hon är lite små fjortis osv.
Alice är född 2002, ljusbrunt hår, jätte mörkbruna ögon. Hon går i 2:an i korpis skola. Hon är cool.
Emelia är född 2004, blond och bruna ögon. precis som jag :b hon går i 0:an i korpis dårå. Hon är yngst och bebisen i huset.
Aa, det var dom. Förövrigt så har jag alldeles underbara syskon. Jag älskar dom alla.


Dag 12 – I min handväska.
i den har jag alltid mobilen, snus, toy oftast, börsen, lipsyl Hårspray och en kam. Möjligen lite smink ibland. Det är olika.

8 December

Nu ska jag sova hårt med min underbara Axel vid min sida :) natti!

Dag 8 - Ett ögonblick.

Ett ögonblick kan ju vara precis vad som helst. 
kotisch!

7 December

Sitter och kollar desperate housewives, Den är inte lika bra som cougar town ;b
Idag har jag vart hemma i det stora röda huset nästan hela dagen.
Har lagat maat, pluggat lite körkort, läst faló och sovit nån timma på soffan.
Det är så sjukt, jag somnar jätte lätt på soffan där, jag sov som en stock även fast pappa höll på såga ner köksskåpen. lite före halv 8 gick jag hit för att kolla paradise hotel, jag har suttit framför tv:n i nåra timmar nu. Axel kommer hem typ vid kvart i 11 skulle jag tro, så jag lär ju sitta här till det åtminstone:)




Dag 7 - Min bästa vän.

När man hade en enda bästavän var väl för ett x-antal år sen, alla andra var bara vanliga vänner. Nu har jag många braiga vänner. Vänner är väldigt bra att ha, någon som man kan dela med sig av all skit åt och bra saker också förstås. mycket mer om det har jag väl inte att berätta, Känner mig inte speciellt skriv sugen just nu för den delen heller :)

Dag 6 - min dag.

Min dag började med att Jag klev upp kl.6, fixade mig och kl.7 åkte jag med bussen från korpis till luleå. Jag sov typ hela vägen. När jag kom fram så kom joel och hämtade mig från stationen, så jag for hem till han och carina en sväng. Det var riktigt mysigt. Vi snackade om ditt och datt. Vi for även och käkade på en restaurang på gården brevid, det var så himla smärrigt med en kebabrulle. Efter det körde dom mig till trafikverket där jag skulle göra ett försök med teori prov, när jag var färdig med provet så var jag 100 säker på att Jag hade klarat det, men icke. 50p än en gång:s nåja det var bara att bita ihop och knalla ut. Jag gick in till stan, vilket jag inte hade tänkt först p.ga olämpligt höga skor, men så blev det. Jag kollade lite i affärer. Köpte trosor från gina mer fick det inte bli. Efter en liten stunds traskande hade jag så enormt ont i fötterna, så jag var illa tvungen att köpa ett par skor. Jag hittade ett par helt perfekta till lagomt pris, så dom blev det. Sen kom Anna till stan, vi fortsatte att traska lite, med något mindre smärta i fötterna. Vi hittade ett jätte gulligt café som vi slog oss ner i, käkade en macka och bara allmänt satt och snackade i någon timma. Efter det var vi på jakt efter ett navel smycke åt mig, men vi hittade inget. Så vi slog oss ner på ytterligare ett café, tills jag drog iväg till bussen. Så nu sitter jag i bussen påväg hem dårå. Nu ringer axel så nu ska jag prata med han. Hejs:)

Dag 5 - vad är kärlek?

Kärlek är lovely! Jag orkar inte skriva om det nu. För jag missade den igår, men fyller bara i lite:b men kärlek för mig är att man älskar alla sidor hos en människa, att gnistan brinner mer och mer för varje dag man är med en människa. På olika sätt kan ju den gnistan brinna för alla. Att man uppskattar varandra, tröstar varandra när det behövs. Att man helt enkelt känner att det är något värdefullt i sitt liv och inte någon börda.:) jag skulle ju inte skriva nått, men fingrarna bara rullade på.

Dag 4 - Det här åt jag idag

Halloj, Jag och Axel käkade tacos idag. Det var riktigt gott.

Dag 3 - Mina föräldrar

Min mor och far är verkligen 2 pernoner som jag uppskattar mer än mycket annat. Jag uppskattar deras tålamod, styrka, mod och kärlek. Dem har alltid velat oss barn det bästa. Alltid kanske deras önskningar inte har gått i uppfyllelse och ibland blir det helt annat än dom tänkt sig. Men dom ger aldrig upp, dom kämpar in i det sista för att övertyga sina barn om att det finns något bättre än det ena och det andra. Visst alla människor som kommer till världen, oavsett föräldarar eller annat, Alla bildar egna uppfattningar om allting, värderar olika saker på olika sätt. Jaa, alla har helt enkelt olika åsikter och olika tankegångar. Även om det finns en hel klan med människor som anser sig vara "samma folk" eller kallar sig "vi" och "dom", även i den klanen finns det olika åsikter och uppfattningar om saker och ting. Det kommer alltid att vara så och det är nog meningen att det ska vara så också, så himla ointressant och tråkigt annars eller hur!? :b nåja, nu skena jag iväg här lite. Tillbaka till Mamma och pappa. Dom är älskvärda helt enkelt. Min mamma och jag har en väldigt fin relation tycker jag, jag kan verkligen prata om allt med henne. Ellerja, i princip allt. Men ena stunden kan det även braka totalt. Men det beror nog på att jag och mamma är väldigt likadana till sättet. Jag älskar verkligen min Mamma otroligt mycket. hon kommer alltid finnas som en trygghet för mig. Min pappa kan jag säga, jaa, han är en riktig Pappa. ibland kan jag sitta och tänka såhär. "det är helt sjukt vad bra pappa vi har." Det är en pappa med humor så det heter duga. Han är inte sur i onödan. Det är något som piggar upp enormt. Han är en trygghet för alla barnen har jag märkt. Bara utav sitt så egna sätt! Jag älskar min Mamma och Pappa såå himla mycket helt enkelt! Japp, dom är guld värda. 

thats it! Puss och Kram
hihi

2 December

hoff har inte gjort nå vettigt idag känns det som,
har vart så sjukt trött hela dan. Jag sov till halv 11 typ,
vart lite små grinig när Axel ringde och väckte mig.
Men det var ju lite tur faktiskt, för jag skulle till pajala kl.11 så det vart lite brådis.
Meningen med att åka till pajala var ju för att jag skulle snacka med syon,
men hon var inte där och det var ju väääldigt ovanligt. men visst.
Jag hade lite matte med Harry också och det var ju bra!
Jag och Johanna var och käka på thai restaurangen också,
det var väl inte så himla great mat som jag tänkte mig, men nå gick det att äta:)
innan vi for hem så for vi och solade.
sen sprang jag in på färghandeln för att köpa hårfärg
och så råkade jag få syn på ett ganska gulligt litet paket med en läppglans,
läppstift och nagellack som jag inte kunde motstå att köpa.

När vi väl var hemma i byn så kom Fanny hit en sväng,
var tvungen att ha lite deep talk med henne.
Det handlade om henne dårå :b
efter det så for jag med Minna och Johanna
och kollade in den här nya restaurangen här i korpis,
såå himla fint vare. Jag trodde aldrig att det skulle bli så bra!
Det är ju kul att korpis också förökas lite med andra grejjer än barn;b
När jag kom hem därifrån så började jag lite med det där körkortet,
tills paradise hotel började :b
Nu sitter jag här och kollar på robinsson,
sen ska jag plugga ännu mer körkort.
Det var de, Gonatt på er. pusspuss


Dag 2 - Min första kärlek

Hur det exakt är menat att jag ska skriva, Min första riktiga kärlek eller min första "kärlek"?! Hur som helst. Min allra första "kärlek" var när jag gick i 4:an och 5:an, Jag minns att jag var jätte kär i en kille från skolan. Vi gick ju i Erkheikki skola. Haha, det var lite små komiskt, men jag var verkligen "kär" i han. Sådär kär som man kan vara när man är liten. Jag frågade chans på han flera gånger men han sa nä varenda gång. Jag tjatade och tjatade.. så en dag stod jag och sonja utanför ett fönster till ett klassrum, där den här killen var då. Fönstret var öppet, så jag och sonja frågade båda två om han inte kunde bli ihop med mig. Tillslut så sa han bara "jaja okej, men bara om jag får göra slut på torsdag." haha, det var tisdag då. Jag var jätte lycklig! :D haha tänk så enkelt det var då egentligen. Och det var ju inte så att vi var med varann, jag fick bara vara "ihop" med han och det var underbart då. Och jag vart ju inte direkt sårad när det tog slut då, på torsdan. haha, jag fattar inte. 
Sen har det väl vart såndär kärlekar  lite här och där.
Min första riktiga kärlek är Axel. Man kan tro att man är kär i någon. Men när man hittar någon som allt känns så perfekt med, Någon som man inte på något sätt vill ändra på. För att man vill ha den personen precis som han är. Nån som man känner sig trygg med, nån som man kan ha så sjukt kul med som jag kan ha med Axel. Det är som en bästa vän, men ändå så grymt mycket mer. Det är great!


Dag 1 - Om mig.

Ska ta detta väldigt kortfattat.

Erika heter jag då, Jag är 19 år, men inte så länge till. 
Jag bor i korpilombolo, i en rosa lägenhet mitt på torget tillsammans med min pojkvän. Jag går skola i Pajala nu. det trodde jag aldrig skulle hända, men det gjorde de. Jag läser bara färdigt dom gymnasie grundämnen jag har kvar ifrån Kiruna, så det blir förhoppningsvis inte speciellt långvarit. Gör ALDRIG en så dum grej, hoppa av när du bara har ett år kvar. Jag ångrade mig redan veckan efter typ.. men orkade inte börja bängla. Aja, nog om det. Jag har förövrigt 10 syskon och två föräldrar, jajemän. stört va!? Haha, När jag var liten så kändes det jobbigt med så många syskon, man ville va ensam och bortskämd.. Men nu när jag är äldre så känns det alldeles underbart med många syskon! Som person är jag väldigt envis, men absolut inte en sån som brusar upp för små saker. Jag är nog oftast väldigt glad och kan även finnas lite spår av damp. Men jag kan ha mina humörsvängningar jag också, men vem har inte det?! äh, jag vet faktiskt inte? ungefär så kanske. hihi, nu vart det inte kortfattat ändå. nu vart det på took för mycket. Men jag har missat en väldigt viktigt del. Min pojkvän heter Axel och han är.. Ja, jag hade aldrig kunnat hitta någon perfektare för mig. Jag älskar han veriveri mycket! äsch, nu hann det ju bli 2 december. men sak samma. haha, det här blev bara svammel. Jag lovar att jag ska vara mer engagerad i nästa inlägg. Gonatt, nu ska jag sova håååååååårt!
kortfattat? tsssshahaah

...

Hittade den här på rätt många bloggar. tydligen något som är inne nu, så jag ska göra den ja me. vi ser ju om jag lyckas varje dag. Men kul grej lixom! :b

Dag 01
- Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick
Dag 31 – 4 kända förebilder

RSS 2.0